Rumah /
Blog /
Adakah Kren Overhed Memerlukan Lampu Amaran? | TOPTREE
Adakah Kren Overhed Memerlukan Lampu Amaran? | TOPTREE
Pandangan: 1294 Pengarang: Editor Tapak Masa Terbitan: 2021-12-06 Asal: tapak
Lampu kren biru ini boleh dipasang pada kren atas anda untuk mewujudkan kesedaran tentang pergerakan kren dan beban yang dibawanya. Ia akan mewujudkan kesedaran yang lebih baik daripada buzzer di tempat kerja. Ia akan menayangkan rasuk ke tanah dan akan bergerak dengan kepala kren. Pejalan kaki akan melihat pergerakan ringan yang akan menimbulkan kesedaran bahawa terdapat kerja berat yang sedang berlaku di kawasan mereka dan mereka harus berhati-hati dan menjauhi kawasan tersebut.
- Sistem Keselamatan ini tersedia dalam warna Merah atau Biru.
- Lampu ini disertakan dengan 2 aplikasi, Spot Beam atau Line Beam.
- Cahaya boleh bergerak sehingga kira-kira 10m dalam jarak. Sistem ini adalah untuk pergudangan dan aplikasi mesin berat. Ia juga merupakan idea yang bagus untuk memasang lampu ini pada kenderaan lombong anda untuk mewujudkan zon sempadan di sekeliling mesin.
- Ia berfungsi paling baik apabila ia tidak berada di bawah cahaya matahari langsung. Merah akan mengatasi rasuk biru tetapi warna pilihan anda untuk aplikasi anda.
- Produk ini dibina untuk industri gaya berat tetapi boleh digunakan dalam situasi pergudangan standard anda. Ini adalah tahap keselamatan baharu untuk industri pembinaan, perlombongan dan fabrikasi.
Kesedaran tentang jentera bergerak ke tempat pejalan kaki berada di kawasan itu adalah alat keselamatan yang penting dan menakjubkan betapa baiknya ia berfungsi. Sistem amaran boleh didengar telah digunakan selama bertahun-tahun sekarang, namun mereka sering tenggelam oleh kerja lain di kawasan itu atau diabaikan apabila kakitangan mendengar buzzer berbunyi sepanjang hari. Sistem ini adalah visual dan tidak sepatutnya menggantikan sistem amaran boleh didengar. Setelah dipasang, tiada penyelenggaraan lampu. Jika anda pendawaian sistem ini kepada bekalan kuasa AC 240v, anda memerlukan pengurang volt kuasa kepada arus DC.