TPL001-P
IP54
Logo tersuai, pembungkusan
| Ketersediaan: | |
|---|---|
TPL001-P menggunakan Unit Penunjuk Aras yang dipasang pada tiang dan Unit Paparan wayarles di dalam teksi. Paparan LED lima peringkat yang disegerakkan memberikan operator rujukan visual segera untuk sudut garpu, membantu mereka mendekati palet dan rak dengan lebih yakin.
Sistem dua unit tanpa wayar
Petunjuk LED lima peringkat
Pemasangan magnet
Operasi diaktifkan gerakan
Direka bentuk untuk aplikasi paparan terhalang
Pada trak capaian, telehandler dan peralatan tiang tinggi yang lain, pengendali mungkin tidak mempunyai pandangan yang jelas tentang penunjuk yang dipasang di tiang. TPL001-P menyelesaikan masalah keterlihatan ini dengan menghantar status aras garpu yang dikesan ke paparan berasingan yang diletakkan dalam garis penglihatan pengendali.
Hasilnya ialah rujukan visual yang ringkas tepat di mana pengendali memerlukannya - tanpa menjalankan kabel isyarat antara tiang dan teksi.
item |
TPL001-P Konfigurasi |
|---|---|
Jenis sistem |
Sistem petunjuk aras garpu dua unit tanpa wayar |
Termasuk unit |
1 Unit Penunjuk Aras + 1 Unit Paparan |
Paparan |
Petunjuk LED lima peringkat |
warna LED |
Merah, kuning, dan hijau |
Melekap |
Pemasangan magnet pada permukaan logam rata yang sesuai |
Bekalan kuasa |
2 bateri sel D seunit; 4 bateri keseluruhan |
Pengaktifan |
Pergerakan diaktifkan dengan mod tidur automatik |
Persediaan wayarles |
Berpasangan kilang; sambungan automatik selepas kuasa |
Orientasi pemasangan |
Bahagian A atau Bahagian B; kedua-dua unit mesti menghadap arah yang sama |
Peralatan yang disyorkan |
Jangkau trak, telehandler dan forklift pandangan terhalang |
|
|
Maklumat peringkat garpu dihantar daripada penunjuk yang dipasang pada tiang ke paparan yang diletakkan di mana pengendali boleh melihatnya dengan mudah.
Kedua-dua unit memaparkan status tahap yang sama, memberikan rujukan visual merah, kuning atau hijau yang jelas.
Kedua-dua unit dilekatkan pada permukaan logam rata yang sesuai, membolehkan pemasangan mudah tanpa pengubahsuaian kekal pada forklift.
Perumahan simetri menyokong pemasangan di kedua-dua sisi. Kedua-dua unit mesti dipasang dengan orientasi sisi yang sama menghadap pengendali.
Kedua-dua unit dipasangkan sebelum penghantaran dan bersambung secara automatik selepas kuasa.
Sistem bangun secara automatik dengan pergerakan forklift dan memasuki mod tidur selepas tidak aktif untuk menjimatkan kuasa bateri.
Unit Penunjuk Aras dipasang secara menegak pada tiang forklift dan mengesan status sudut garpu.
Status tahap yang dikesan dihantar secara wayarles ke Unit Paparan berpasangan.
Unit Paparan dalam teksi menunjukkan status LED disegerakkan, membolehkan pengendali menyemak aras garpu tanpa pandangan langsung pada tiang.
TPL001-P ialah konfigurasi yang disyorkan apabila pandangan pengendali terhadap tiang dihadkan oleh reka bentuk trak, ketinggian tiang, beban atau kedudukan kerja.
Mencapai trak
Telehandlers
Peralatan pengendalian bahan tiang tinggi
Operasi gudang dengan keterlihatan tiang yang terhad
Pengendalian palet pada paras rak yang tinggi
Paparan LED lima kedudukan menyediakan rujukan pantas dan intuitif untuk sudut garpu.
MERAH - Garpu Dicondongkan Ke Atas: Petunjuk berwaspada tinggi; betulkan kecondongan sebelum memasukkan beban.
KUNING - Garpu Dicondongkan Sedikit Ke Atas: Garpu menghampiri paras.
HIJAU - Tahap Garpu: Garpu dijajarkan untuk kemasukan palet atau pengendalian beban.
KUNING - Garpu Dicondongkan Sedikit ke Bawah: Laraskan kecondongan dengan berhati-hati ke arah aras.
MERAH - Garpu Dicondongkan ke Bawah: Petunjuk berwaspada tinggi; betulkan kecondongan sebelum meneruskan.
Perbandingan |
TPL001-P |
|
|---|---|---|
Terbaik untuk |
Jangkau trak, telehandler dan aplikasi pandangan terhalang |
Forklift seimbang dengan pemandangan tiang yang jelas |
Konfigurasi |
Unit Penunjuk Aras serta Unit Paparan dalam teksi wayarles |
Unit Penunjuk Aras dipasang tiang tunggal |
Pandangan operator |
Membaca paparan disegerakkan di dalam teksi |
Membaca penunjuk terus pada tiang |
Kelebihan utama |
Keterlihatan maksimum apabila tiang sukar dilihat |
Tontonan langsung yang mudah, cekap dan kos efektif |
TPL001-P termasuk dua unit yang disegerakkan secara wayarles: satu di tiang dan satu di dalam teksi. TPL001-S menggunakan unit dipasang tiang tunggal yang dilihat oleh pengendali secara langsung.
TPL001-P direka untuk trak capaian, telehandler dan forklift lain di mana pengendali tidak mempunyai garis penglihatan yang jelas ke penunjuk yang dipasang di tiang.
Tidak. Status paras garpu dihantar secara wayarles antara dua unit berkuasa bateri.
Setiap unit menggunakan dua bateri sel D, jadi sistem TPL001-P yang lengkap memerlukan empat bateri sel D.
Unit Penunjuk Aras dan Unit Paparan masing-masing mempunyai Sisi A dan Sisi B. Bahagian yang sama mesti menghadap operator pada kedua-dua unit supaya arah kecondongan yang dipaparkan kekal disegerakkan.
Kembalikan Unit Penunjuk Aras ke kedudukan pelekap yang ditanda. Jika rujukan telah berubah, ulangi prosedur meratakan dan pemasangan pada permukaan aras yang disahkan.
Tingkatkan kedudukan garpu pada trak capaian, telehandler dan peralatan pandangan terhalang yang lain dengan penunjuk aras forklift wayarles TPL001-P.
Hubungi TOPTREE untuk butiran produk, maklumat pesanan dan sokongan aplikasi.